رییس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان گفت: ۲۲ هزار هکتار از اراضی کشاورزی این استان تحت کشت محصول سیب زمینی قرار دارد.
بهگزارش ایسنا، منصور رضوانی جلال در گردهمایی تولیدکنندگان سیبزمینی بذری استان همدان که توسط شرکت تعاونی سیب زمینی کاران بهار برگزار شد، ادامه داد: میزان تولید سیب زمینی در استان در سال جاری نیز در حدود ۹۸۰ هزار تن بوده است.
وی افزود: افزایش بهرهوری از منابع آب و خاک از مهمترین برنامههای سازمان جهاد کشاورزی استان همدان است بنابراین با بهرهگیری از ظرفیتهای تشکلهای بخش کشاورزی در زمینههای مختلف از جمله تولید بذر در راستای افزایش تولید با وجود کاهش سطح کشت حرکت میکنیم.
وی خاطر نشان کرد: بخش کشاورزی دارای رسالت مهم تأمین امنیت غذایی در سطح کشور است که تولید سیبزمینی به عنوان یک محصول مهم و استراتژیک از مصادیق این امر محسوب میشود.
رضوانی جلال یادآور شد: تولید بذر سالم با بهره وری بالا، افزایش ضریب مکانیزاسیون، افزایش سیستمهای نوین آبیاری و انتقال فناوریهای نوین به مزارع از مهمترین عوامل افزایش بهرهوری محصول سیب زمینی است.
مدیرعامل شرکت تعاونی سیب زمینی کاران بهار نیز با اشاره به موانع تولید سیب زمینی بذری، گفت: واردات سیب زمینی بذری و کمبود اراضی ایزوله برای کشت بذر سیبزمینی از مهمترین مشکلات در این بخش محسوب میشوند.
مجید ریحانی افزود: این شرکت تعاونی با عضویت سه هزار و ۳۰۰ نفر در شهرستان بهار سالانه بیش از دو هزار تن سیب زمینی بذری تولید میکند.
وی تصریح کرد: کشاورزان پیشرو در عرصه تولید سیبزمینی میتوانند با انتقال تجربیات در افزایش بهرهوری در این بخش گام بردارند که این مهم با همت تعاونی محقق میشود.